Ковчегът на покойната британска кралица Елизабет II пристигна в Единбург. Ковчегът,

...
Ковчегът на покойната британска кралица Елизабет II пристигна в Единбург. Ковчегът,
Коментари Харесай

Кортежът с ковчега на Елизабет II пристигна в Единбург

Ковчегът на починалата английска кралица Елизабет II пристигна в Единбург. Ковчегът, завит в кралското знаме на Шотландия и върху който е положен венец от цветя, остана известно време в " Балморал ", с цел да имат опция чиновниците в имението да се сбогуват с кралицата.

Дъбовият ковчег бе положен в катафалка и пътува шест часа до двореца " Холирудхаус " в Единбург. Улиците на града са цялостни с хора.

Малко след 12 часа българско време последното пътешестване на кралица Елизабет II стартира. От замъка „ Балморал “ кортежът с ковчега на нейно височество мина постепенно през редица шотландски градове – на всички места посрещнат от тълпи от хора и наблюдаван от телевизионните камери.

Фермери отдадоха респект, като паркираха тракторите си в нивите край пътя, с цел да имитират почетен часовой при прекосяването на катафалката.
След 6-часово пътешестване кортежът, съпроводен от дъщерята на кралицата – Ан, дойде в Единбург, където още от сутринта се събират опечалени. Тленните остатъци на Елизабет II ще останат за поклонение в двореца Холируд през днешния ден и на следващия ден.
От Единбург ковчегът ѝ ще дойде за поклонение в английската столица. Очаква се това да създадат към половин милион британци. На 19 септември с невиждана от десетилетия гала Елизабет II ще бъде заровена.

Последното държавно заравяне е било през 1956 година, когато тази чест е оказана на Уинстън Чърчил, а за последното кралско държавно заравяне е било преди 70 години при гибелта на бащата на кралица Елизабет II.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР